Концептуальні засади адаптації розвідки Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТО - О.І. Іващенко; В.Ф. Курдюк; А.П. Огарок (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті викладенні підходи та погляди у вигляді концептуальних засад щодо впровадження стандартів НАТО у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України та адаптацію розвідки Збройних сил України до основних термінів та визначень, які застосовуються в країнах-членах НАТО, перспективного відпрацювання керівних документів з розвідки для Збройних Сил України, інших складових сил оборони за стандартами НАТО (JP – 2.0 “Об’єднана розвідка”, JP – 2.1 “Процедури розвідки”), що дасть можливість для вироблення єдиних поглядів щодо розробки керівних документів.