Аналіз конструкцій та методика розрахунку мазутних пальників для опалювальних систем - Ігор Токарський; Володимир Габрінець (Challenges and Issues of Modern Science)
Мета. Дана стаття має на меті показати принцип розробки простих мазутних пальників для резервних котлів опалення які будуть забезпечувати обігрів приміщення та нагрів води при відключені центральних магістралей теплопостачання Дизайн / Метод / Підхід. Дослідження бере за основу аналіз існуючих даних про сучасні системи опалення та методики їх розрахунку для синтезу біль простих та компактних рішень при розробленні нових пальників. Результати. Результатом роботи є розкриття принципів роботи мазутних пальників, порівняння їх переваг та недоліків. На основі цих даних був обраний найбільш простий та доцільний тип конструкції. Була розкрита методика його розрахунку що дозволяє знайти його ключові розміри та характеристики факелу полум’я які можуть бути використані для подальшого розрахунку топки на основі цього пальника. Теоретичне значення. Дослідження поглиблює розуміння принципів роботи рідкопаливних пальників та пропонує новий підхід до їх розрахунку, що може бути основою для подальших наукових розробок у цій галузі. Практичне значення. Розкрита методика для розрахунку пальника дає можливість отримати його розміри та характеристики факелу полум’я в топці при зміні вхідних параметрів. Це дає можливість швидко підбирати оптимальний варіант для різних вхідних даних системи опалення не обмежуючись представленим в статті випадком Оригінальність / Цінність. Новизною роботи є створення відносно простої методики розрахунку мазутного пальника яка дозволяє швидко розробити оптимальні рішення для різних систем опалення. Конкретні числові значення дозволяють порівняти отриману систему з аналогами для виявлення її переваг та недоліків. Обмеження дослідження / Майбутні дослідження. Дане дослідження дещо обмежене в детальній інформації що до деяких особливих систем подачі та спалювання. Це зумовлено їх вузькою роллю в системах нагріву які характерні лише для промислових підприємств та морського транспорту. Отримані ж з даної роботи дані стануть основою для розрахунку котла опалення. Тип публікації. Теоретична стаття, Методологічна стаття.