TFRS 14 Düzenlemeye Dayalı Erteleme Hesapları Standardının İrdelenmesi-An Examination of IFRS 14- Regulatory Deferral Accounts - Burcu Aslantaş Ateş (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu 2008 yılından itibaren üzerinde çalıştığı taslakları IFRS 14 Regulatory Deferral Accounts adıyla 1 Ocak 2016’ dan itibaren uygulanmasına başlanacak bir standart olarak yayımlamıştır. Türkiye’ de de eşzamanlı olarak uygulamaya başlanacak TFRS 14 Düzenlemeye Dayalı Erteleme Hesapları Standardının tam metni 29 Temmuz 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu çalışmada, TFRS 14 Düzenlemeye Dayalı Erteleme Hesapları standardı irdelenmiş ve mali tabloların sunumuyla ilgili bir örneğe yer verilmiştir.