РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРАМИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРО-МОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В ПОСТІНДУСТРІАЛЬНУ ЕПОХУ - Дмитро Барабась; Петро Банщиков; Інна Віннікова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена специфіці розроблення програми підвищення конкурентоспроможності підприємства за постіндустріальних умов і розкриттю сфер використання цифрового інструментарію при реалізації зазначеної програми. В роботі проведена поетапна декомпозиція процесу розроблення програми підвищення конкурентоспроможності з акцентуванням на використанні цифрового інструментарію. Визначено зміст і перспективи мережевих форм організації команд для виконання програм і наведено успішні приклади їх застосування. Охарактеризовано негативний досвід реалізації програм підвищення конкурентоспроможності продуктів корпорацій Apple і Samsung у 2024 році. Продемонстровано, що функціонал штучного інтелекту та використання мережевих організаційних структур стануть у нагоді на відповідних етапах розробки та реалізації програм підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств.