ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ БІЗНЕС-КОМУНІКАЦІЙ ЯК ДРАЙВЕР ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ КОМПАНІЇ - Павло Литвиненко; Олександра Хлебинська; Наталія Литвиненко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню впливу цифрової трансформації бізнес-комунікацій на формування інвестиційної привабливості компаній у сучасному глобальному середовищі. Виявлено, що цифровізація змінює комунікаційні стратегії компаній, сприяючи зміцненню довіри серед інвесторів, підвищенню ефективності бізнес-процесів і розширенню доступу до нових ринків. Розглянуто основні механізми впливу, включаючи прозорість інформаційного обміну, автоматизацію взаємодії зі стейкхолдерами, персоналізований підхід до клієнтів, а також використання аналітичних інструментів для оцінки результативності комунікацій. Виділено ключові фактори, які забезпечують формування позитивного репутаційного іміджу компанії, зокрема інтеграція інноваційних технологій. У статті акцентовано увагу на практичних аспектах впровадження сучасних цифрових рішень, що дозволяють підвищити конкурентоспроможність компаній, забезпечити довгострокову стабільність та адаптивність до швидких змін у бізнес-середовищі. Отримані результати спрямовані на розробку рекомендацій для бізнесу щодо ефективного використання цифрових технологій у комунікаціях з метою залучення інвестицій, покращення взаємодії з клієнтами та зміцнення позицій компаній на ринку.