Kitap Tanıtımı - Prof. Dr. M. Mahfuz Sözlemez (İslami İlimler Dergisi)
mak üzere, Hz. Peygamber dönemindeki kültürel faaliyetler ifllenmifl, toplum- sal hayat, adet, gelenek ve görenek ile ilgili bilgiler verilmifltir. Ay- rıca, çağımızın da önemli sorunlarından biri olan ççeevvrree ssoorruunnuu karflısında Hz. Peygamber’in tavrı ele alınıp incelenmifltir. Burada serdedilen verilerden, Hz. Peygamber’in, bizlere Tanrının bir emaneti olan çevre karflısında duyarlı ol- mamız gerektiğine iflaret ettiği anlaflılmaktadır. Nitekim Hz. Peygamber’in kendisi de çevre konusunda son derece duyarlı idi. Onun döneminde Mekke, Medine ve Taif flehirleri sit alanı kabul edilerek buradaki yeflil, koruma altı- na alınmıfl, adı geçen flehir merkezlerinde ağaçları kesen veya çevreyi tahrip edenler cezalandırılmıfltır. Bununla da yetinmeyen Allah Elçisi, Müslümanla- rı sürekli çevreyi yeflillendirmeye teflvik etmifl, Taif bölgesindeki kimi vahala- rı da koruma altına almıfltır