Характеристика осіб, які вчиняють кримінальні правопорушення проти безпеки дорожнього руху та експлуатації автомобільного транспорту - M. M. Rudyk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Автомобільний транспорт відіграє ключову роль в житті суспільства. Однак, цей вид транспорту також є джерелом підвищеної небезпеки, що пов’язано з необережністю його використання, що в свою чергу зумовлює необхідність пошуку шляхів забезпечення безпеки дорожнього руху. З’ясовано, що ефективне запобігання злочинності можливе лише тоді, коли акцент буде зроблено на особі злочинця, оскільки саме вона є джерелом причин, які призводять до вчинення кримінальних правопорушень проти безпеки дорожнього руху.