İŞ STRESİ VE TURİZM İŞLETMELERİNDE YAPILAN ARAŞTIRMALARA İLİŞKİN BİR DEĞERLENDİRME - JOB STRESS AND AN EVALUATION OF THE STUDIES MADE IN THE TOURISM ENTERPRISES - Bilal Deveci (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Buçalışmanın amacı, iş stresinin bireysel ve örgütsel açıdan öneminin ortayakonulması ve turizm işletmelerinde çalışanların iş stresini etkileyenfaktörlerin kavramsal olarak değerlendirilmesidir. Bu amaçla yerli ve yabancıliteratürde, turizm işletmelerinde çalışanların iş stresini etkileyenfaktörleri belirleyen araştırmalar değerlendirilmiş ve bu değerlendirmelerinsonucunda turizm işletmelerine bazı öneriler sunulmuştur.