Управління структурною динамікою складних систем військового призначення у оперативно-тактичній обстановці, що динамічно змінюється - Гриб Д.А.; Демідов Б.О.; Довбня О.В.; Кучеренко Ю.Ф.; Ткачов А.М. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглядаються основні положення і елементи теорії і практики управління структурною динамікою складних багатоструктурних систем військового призначення у оперативно-тактичній обста- новці, що динамічно змінюється у районі бойових дій угруповань збройних сил. Введені основні терміни і визначення, що властиві для області досліджень діяльності у оборонній сфері. Наведена необхідність (до- цільність) трансформації традиційних концепцій і моделей управління силами і засобами збройної боротьби з використанням інноваційних підходів для адаптації ведення операцій (бойових дій) стосовно до оператив- но-тактичної обстановки, що динамічно змінюється. В якості основи цієї трансформації обираються су- часні інформаційні технології, що забезпечують підняття рівня інформатизації, автоматизації і комплек- сної стійкості процесів у динаміці протиборства сторін конфлікту. Зазначено, що управління структур- ною динамікою складних систем воєнного призначення може стати реальною основою підтримки їх конф- ліктно-сталого стану у динаміці ведення бойових дій.