Model koncepcyjny migracji wartości przedsiębiorstw - Dariusz Siudak (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
W artykule podjęto próbę konceptualizacji procesu migracji wartości przedsiębiorstw. Do tego celu wykorzystano zaproponowany przez A. Slywozky’ego model trzech faz migracji wartości, wyróżniając fazę przypływu, stabilizacji i odpływu. Kluczową kwestią jest określenie zakresu fazy stabilizacji wartości, względem wielkości przepływu wartości i czasu jego zaistnienia.