Hekim Mehmed Nidâî’nin Manzum Tıp Risâlesi Keyf-i Kitâb-ıNidâî - Perihan Ölker; Bekir Direkçi (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Eski Anadolu Türkçesi döneminde pek çok telif ve tercüme eserin arasında tıp metinlerine hatırısayılır bir yer ayrılmıştır. Bilhassa Osmanlıdöneminde tıp eserlerinin arttığıgözlenmektedir. O dönemin tıp dilini yakından tanımak ve bu doğrultuda çalışmalar yapmak, bilim dili olarak Türkçenin geleceğinin de parlamasınısağlayacaktır. Biz bu çalışmamızla Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesinde 2739/2 arşiv numarasıyla kayıtlı1567-68 tarihinde yazılmış, Nidâî’nin Keyf-i Kitâb-ıNidâî başlıklıeserini tanıtarak eldeki diğer nüshalarla birlikte değerlendirmeye çalışacağız.