Küreselleşme ve Yerelleşme Sürecinde Bölgesel Kalkınma Ajansları - Mahmut Umut Ferman Akbulut; Mehmet Göküş (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Küreselleşmeyle beraber pek çok alanda değişim ve dönüşümler meydana gelmiş, merkezi ve yerel yönetimlerde bu değişim dönüşümlerden nasibini almıştır. Merkezi yönetimlerin yapılarında bir zayıflama görülürken, yerel yönetimler de ise ortaya çıkan değişim ve dönüşümler sonucu etkinliğin arttığı görülmektedir. Küreselleşme ve yerelleşme süreci ile birlikte yenidünya düzeninde hız kazanan bölgeselleşme politikaları da ülkeler arasında yeni yönetsel anlayışların ve kalkınma modellerinin gelişmesini sağlamıştır. Bu çalışma ile küreselleşme sürecinin beraberinde getirdiği yerelleşme sürecinin popüler aktörü haline gelen Bölgesel Kalkınma Ajansları’nın ortaya çıkış süreci ve etkinliğinin incelenmesi amaçlanmaktadır.