РЕГІОНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЦІН НА ПОСЛУГИ У МОБІЛЬНИХ ЗАСТОСУНКАХ НА ПЛАТФОРМАХ GOOGLE PLAY STORE І APPLE APP STORE - Антон Гряник (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена вивченню моделей монетизації мобільних застосунків на платформах Google Play Store і Apple App Store, зокрема, підписки, покупки в застосунку, рекламу, платні версії та добровільні пожертви. Було розглянуто, які країни мають підтримку оплати за послуги у застосунках у національній валюті. Досліджено регіональні відмінності у ціноутворенні послуг на прикладі застосунків соціальних мереж, що мають платні послуги та популярних безкоштовних мобільних іграх. Виконано порівняння витрат на популярні послуги в застосунках до мінімальної заробітної плати в різних країнах. Виявлено, що ціни змінюються залежно від регіону через економічні фактори, проте залишаються регіони для яких не застосовується практика встановлення регіональної ціни. Особливий акцент зроблено про важливість адаптивного ціноутворення для покращення доступності послуг для розвитку цифрової економіки. Дане дослідження має на меті заповнити прогалину у вивченні поширеності платежів на платформах у національних валютах і відмінності у регіональних цінах.