مروری بر کاربرد بسته بندی های فعال ضدمیکروبی بر پایه اسانس ها در غذاهای دریایی - صونا دودانگه (علوم و فنون بسته بندی)
محصولات ماهی با ارزش تغذیه ای قابل توجّه و اثرات فیزیولوژیکی خوب، بازار بزرگ و پتانسیل مصرف بالایی دارد. با توجّه به اینکه ساختار غنی از پروتئین و کم چرب ماهی موجب می گردد که محصولات ماهی به آسانی فاسد گردند و نگهداری از آن ها مشکل باشد، بنابرین ضایعات این محصولات بالاست. بسته بندی فعال یک رویکرد نوآورانه توسعه یافته برای حفاظت و افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی، حصول اطمینان از کیفیت، سلامتی و بی عیب بودن محصول است. فنّاوری های بسته بندی فعال شامل: برخی اقدامات فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیکی است که برهم کنش میان بسته بندی و محصول را برای حصول نتیجه مطلوب تغییر می دهد. از جمله ترکیباتی که در بسته بندی های فعال ضدمیکروبی به عنوان عامل ضدمیکروبی کاربرد دارند، اسانس ها می باشند. اسانس ها از بخش های مختلف گیاهان تولید می شوند و به عنوان مکانیسم های دفاعی علیه میکروارگانیسم ها عمل می نمایند. در سال های اخیر، تأثیر طیف عظیمی از اسانس ها بر اکسیداسیون لیپیدها و رشد میکروب ها توسط محققان فراوانی مورد بررسی قرار گرفته است. مشخص شده است که اسانس پونه کوهی مکرراً به عنوان نگهدارنده برای ماهی استفاده شده است و بعد از آن اسانس های رزماری و آویشن قرار دارند.