تونرهای پخت‌شونده با پرتو فرابنفش: تولید و تشکیل فیلم در چاپ الکتروفوتوگرافی - فرزانه عنابستانی; سعید باستانی; مریم عطایی فرد (مطالعات در دنیای رنگ)
تونر به ماده‌ای گفته می‌شود که در دو حالت مایع و جامد (پودری) جهت ایجاد تصویر در الکتروفوتوگرافی، یونوگرافی و مگنتوگرافی مورد استفاده قرارمی‌گیرد. چاپ الکتروفوتوگرافی شامل هفت مرحله شارژ بارالکتریکی، آشکارسازی تصویر، ظهور، انتقال تونر، تمیزکردن، تخلیه بار الکتریکی و تشکیل فیلم است. از آنجایی که مرحله تشکیل فیلم، آخرین مرحله در چاپ الکتروفوتوگرافی می‌باشد، این مرحله خواص فیزیکی و کیفیت چشمی چاپ را مشخص می‌کند. در یک دسته بندی کلی می‌توان این مرحله را به دو گروه تشکیل فیلم تماسی و تشکیل فیلم غیرتماسی تقسیم کرد. در تشکیل فیلم تماسی، انرژی مورد نظر جهت تثبیت تونر توسط فشار غلتک‌ها و یک رسانای حرارتی فراهم می‌شود. درتشکیل فیلم غیر‌تماسی از روش‌هایی نظیر گرمای غیرتماسی، ذوب توسط بخار، تثبیت توسط فشار سرد و بطور عمده از روش گرمادهی توسط تابش که به تشکیل فیلم تابشی مرسوم است، استفاده می‌گردد. در فرآیند پخت تابشی فیلم اعمال شده در معرض تابش فرا‌بنفش، نور مرئی یا باریکه الکترونی(EB) گرفته و بدین وسیله پلیمریزاسیون فوتوشیمیایی یا ایجاد اتصالات عرضی یک مونومر یا پلی الیگومر گردد. پس از تشکیل فیلم تابشی می توان به صورت جدا‌گانه از پخت با تابش استفاده نمود که برای این سامانه‌ها باید از تونر پخت‌شونده با پرتو فرابنفش که حاوی حداقل یک رزین قابل پخت با پرتو فرابنفش و آغازگر نوری می باشد، استفاده نمود. این تونر را می توان به دو روش سنتی (فیزیکی) و یا روش شیمیایی تجمع امولسیونی تولید کرد. در چاپ الکتروفوتوگرافی، از تونرهای تابش پز جهت چاپ در بسته‌بندی مواد غذایی، لوازم آرایشی و پزشکی استفاده می‌گردد.