müslim’in Sahih’inde YEr alan “tefsir” bölümü - Nurdane Güler (İslami İlimler Dergisi)
Kütüb-i Sitte içerisinde yer alan altı kitaptan üçü, “Kitap” olarak adlandırılan bölümler arasında tefsire dair özel bölüm içermektedir. Bunlardan Müslim’e ait olanı diğerleriyle kıyaslanamayacak ölçüde hacimsizdir. Makalede bu durum, önce Müslim’in Tefsir bölümü, Kütüb-i Sitte içerisinde yer alan diğer Tefsir bölümleriyle karşılaştırılarak sorgulanmaktadır. Daha sonra Müslim’e ait sahihin bütününde yer alan Kur’an atıflı rivayetler, tefsir bölümündekilerle mukayese edilerek sonuca gidilmektedir.