مروری بر تهیه و کاربرد نانو ذرات طلا - شیرین ساکت; سوسن رسولی; محمدعلی فقیهی ثانی; امیرمسعود اعرابی (مطالعات در دنیای رنگ)
نانو ذرات طلا به عنوان موادی ارزشمند مطرح هستند که کاربردهای بسیار زیادی در انواع فیلترهای نوری، سلهای خورشیدی، کریستالهای مایع، ذخیره سازی اطلاعات، کاتالیست، حسگرهای بیولوژیکی و پزشکی و رهایش دارو داشته و دامنه ی کاربردهای آنها در حال گسترش است. رنگ در توزیع ذرات کلوئیدی طلا بسته به شکل و اندازه ذرات از قرمز تا آبی تغییر می‌کند. این امر، می تواند نوید بخش کاربرد آنها به عنوان رنگدانه در پرینترهای دیجیتال و یا لعابهای دکوری باشد. این مقاله نگاهی دارد بر روشهای سنتز، خواص نوری و کاربردهای نانو ذرات طلا با تاکید بر تاثیر شکل و اندازه بر خواص آنها