ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПОЛІТИКИ КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ - Павло Лиска (Економіка та суспільство)
Наукова стаття присвячена дослідженню сучасних показників та методів дослідження ефективності політики корпоративної соціальної відповідальності. У праці автора політику КСВ розглянуто через призму трьох складових частин, а саме економічну, екологічну та соціальну. На основі даних складових вибудовується система різноманітних показників, які є базисними для проведення подальшого оцінювання ефективності політики КСВ. Для отримання обʼєктивних результатів оцінки різноманітних даних використовують три методи: метод дослідження ESG-показників, кількісно-якісний та змішаний. У науковій статті відображено опис кожного із зазначених методів, а також проаналізовано їх позитивні та негативні якості. Для демонстрації проведення оцінювання ефективності політики КСВ наведено математичні формули для кожного окремого показника. Автором підведено підсумок та виокремлено практичну цінність окреслених методів оцінювання ефективності політики КСВ та їх значимість для бізнесу.