Prilog poznavanju rasprostranjenja i ekologije crnjuše (Erica carnea L.) u Bosni i Hercegovini - Ognjen Lukić; Đorđije Milanović; Jugoslav Brujić; Vladimir Stupar (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
U radu je prikazano 13 novih nalazišta crnjuše (Erica carnea L.) u Bosni i Hercegovini (BiH). Prikupljeni su svi literaturni navodi za ovu vrstu u BiH i zajedno sa novim nalazištima prikazani na MGRS mreži kvadrata veličine 10x10 km. Podaci su prikazani posebno za svaki tip geološke podloge: dolomiti, serpentiniti, krečnjaci, silikati i posebno visokoplaninski karbonati. Prikazan je i raspon visina nalazišta za pojedine grupe geoloških podloga. Pored novih nalazišta na dolomitnim i silikatnim staništima, u radu se skreće pažnja na nalazišta crnjuše u krečnjačkim kanjonima Vrbasa, Bistrice i Drine, što predstavlja i novo stanište ove vrste u BiH, koje je u radu detaljnije opisano.