ЗАБОРАВЉЕНО СЈЕЋАЊЕ МИЛОША САМАРЏИЈЕ - Бошко М. Бранковић; Милан Мицић (Srpski Istorijski Časopis)
Аутори, кроз кратки текст, презентују сјећање Милоша Самарџије на његов ратни и животни пут, од мобилизације у аустроугарску војску у Првом свјетском рату 1917. године, преко заробљавања и ступања у Прву српску добровољачку дивизију крајем 1917. године и преласка у Радничку сељачку црвену армију почетком 1918. године, и на крају повратка у родну Буковачу поред Босанског Петровца крајем 1921. године. На основу сјећања, које је Милош Самарџија забиљежио средином педесетих година прошлог вијека, на свега двије странице, а које до данас није угледало свјетлост дана, аутори су отргли од заборава још једно сјећање учесника Првог свјетског рата и Октобарске револуције у Русији.