Порівняльна оцінка технологічних методів цементації та іонно-плазмового азотування при їх використанні для зміцнення високонавантажених вузлів авіаційної техніки - Р.М. Джус; М.Г. Стадніченко; В.В. Попов; С.А. Плешкунов; Я.І. Семенов (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлені результати порівняльної оцінки технологічних методів цементації та іонно-плазмового азотування при їх використанні для зміцнення високонавантажених вузлів авіаційної техніки. Оцінка проводилася порівнянням контактної втомної міцності при проведенні довготривалих випробувань при терті кочення з проковзуванням поверхонь, зміцнених традиційною газовою цементацією і іонно-плазмовим азотуванням по технології “АВІНІТ N” (АТ “ФЕД”). Експерименти проводились на машині тертя 2070 СМТ‑1 на зразках, виготовлених з жароміцної сталі 20Х3МВФ ГОСТ 20072.