Visokošolsko izobraževanje - njegov pomen in financiranje v Sloveniji - Maja Klun; Marina Šućur (Central European Public Administration Review)
Izobrazba postaja problematična predvsem glede zadostnosti sredstev, saj javno financiranje ne zadostuje več. Članek obravnava problematiko financiranja visokošolskega izobraževanja z vidika zadostnosti sredstev in z vidika pomena izobraževanja. Prikazani so načini neposrednega in posrednega financiranja izobraževanja v Sloveniji in rezultati raziskave, v kateri so študenti navedli svoje mnenje o pomenu izobraževanja in financiranju. Velika večina anketirancev se strinja, da bi uvedba šolnin povzročila manjšo udeležbo populacije v visokem šolstvu ter da bi se tako zmanjšale enake možnosti izobraževanja. Kljub temu pa se največji delež anketirancev ni strinjal s trditvijo, da se v primeru plačila šolnin ne bi šolali.