РЕЦЕПТУРНИЙ СКЛАД НОВИХ СТРАВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ІЗ ЯГОДАМИ АРОНІЇ - Orysia Izhevska; Mariia Paska; Bogdan Fuk (Економіка та суспільство)
Актуальність теми зумовлена тим, що щорічним зростанням обізнаності людей про вплив харчування на здоров’я і запобігання хронічним, вірусним захворюванням і так званим хворобам цивілізації. Це призводить до розвитку споживання функціональних продуктів харчування. Постійні розробки у сфері функціональних харчових продуктів розширює асортимент новітніх продуктів функціонального спрямування для різних верств населення. Наукові дослідження підтверджують високу харчову цінність аронії завдяки її багатому складу біологічно активних речовин. Вона є корисним доповненням до раціону людини і може використовуватися для виготовлення функціональних продуктів харчування. З огляду на ці властивості, аронія має потенціал для широкого використання у харчовій промисловості та медицині. Тому актуальна необхідність розробки технологій функціональних продуктів з їх біохімічним впливом на функціонування організму, регуляцію нервової, кровоносної та імунної систем, антиоксидантний захист.