SUÇTA ARAÇ OLARAK İNTERNETİN TEKNİK VE HUKUKİ YÖNDEN İNCELENMESİ - Sevil Yıldız (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Yirminci yüzyılın son çeyreğinde gelişmeye başlayan ve büyük bir ivmeyle dünya çapına yayılan iletişim araçlarından biri internettir. İnternet hayatın her alanında değişikliklere neden olmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojileri sadece ulusların milli düzenlerini değil, tüm uluslar arasıtoplum düzenini etkilemektedir. Bu değişim hukuk alanında da kendisini göstermektedir. İnternet kullanımında sorumluluk bilinci ile davranılmaması, hukuk normlarının ihlaline yol açmaktadır. Örneğin, çocuk pornografisi, hakaret, sahtecilik gibi konularda sorumluluğun belirlenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmamızda internet ile ilgili ceza hukuku sorunları, internet servis sağlayıcıların cezai sorumluluklarıuluslar arasıörgütlerin çalışmalarıda göz önüne alınarak irdelenmiştir. İnternetin hukuksal boyutu ile ilgili sorunlara çözüm önerileri getirilmiştir.