Стягнення в дохід держави підсанкційних активів та верховенство права - O. V. Shcherbanyuk (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Визначення джерел фінансування для підтримки жертв агресії – у нинішньому контексті в Україні – є необхідною та виправданою справою. Змушування агресорів виплачувати компенсацію жертвам їхньої агресії також відповідає інтересам справедливості. Прагнучи досягти цього, зрозуміло, що уряди вивчають способи конфіскації активів агресорів або тих, хто тісно повʼязаний з ними, на які поширюються санкції.