EFECTELE GADGETURILOR ÎN COMPORTAMENTELE CONFLICTIVE ÎNTRE PREȘCOLARII - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
Acest articol aduce în prim-plan influența gadgeturilor asupra preșcolarilor, precum și efectele acestora asupra comportamentului și stimei de sine. Articolul prezinta influenta gadgeturilor in dezvoltarea copilului, fiind un factor determinant pentru comportamentele conflictuale, agresive aparute la un moment dat la prescolari. Sunt prezentate efectele violenței virtuale asupra copiilor, studii care evidențiază efectele adverse ale gadgeturilor folosite la o vârstă fragedă. Printr-un studiu am evidențiat influența lumii virtuale asupra imaginii de sine a preșcolarului, deoarece stima de sine influențează comportamentele conflictuale care apar în rândul preșcolarilor. Cercetarea a arătat, alături de alte studii, influența negativă a gadgeturilor asupra copilului preșcolar, atâta timp cât timpul alocat acestora depășește un anumit prag și conținutul materialelor vizualizate nu este într-o relație congruentă cu gradul de maturizare a acestora. corpul și potențialul cognitiv și afectiv al utilizatorului. Cuvinte-cheie: conflicte, preșcolari, gadgeturi, grădiniță, stima de sine.