C. 74/F–4 NUMARALI ŞER’İYE SİCİLİNE GÖRE 1827–1833 TARİHLERİARASI KONYA’NIN SOSYAL VE İDARİYAPISINA İLİŞKİN KAYITLARIN ANALİZİ - Betül Özger; Mehmet İpçioğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Şeriye Siciileri Osmanlısosyo-ekonomik tarihi araştırmalarında birinci elden kaynaklardır. Defterler ait olduklarıbölgenin sosyal yapısının yanında merkezi otoritenin bölgesel idarecilerle ilişkilerini göstermesi açısından idari ve siyasi tarih çalışmalarıiçin de önem arz etmektedir. Bu açıdan incelediğimiz defter de OsmanlıDevletinin önemli kentlerinden biri olan Konya’nın gerek sosyal gerekse idari yapısıbakımından önemli veriler ihtiva etmektedir. Bu çalışmada bu veriler değerlendirilerek sosyal ve idari olarak sınıflandırılan bu verilerden tarihi gerçekler gün ışığına çıkarılmağa çalışılmıştır.