E-Öğrenme Yöntemi ile Öğretmenlerin Ġnsan Hakları Eğitimi - F. Dilek GÖZÜTOK (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, e-öğrenme yöntemi ile eğitimi gerçekleştirilecek değerlendirilmesidir. Bu nedenle, “Ben İnsanım: İlköğretim için İnsan Hakları Eğitimi” isimli bir dizi kitap içerisinden “Ben İnsanım: Özgürüm, Haklarım Var” konulu beş numaralı kitap seçilmiştir. Eöğrenme içeriği, ilköğretim 5. sınıf düzeyi için hazırlanmış olan öğretmen ve öğrenci kitapları kullanılarak oluşturulmuştur. Kitapta yer alan etkinlikler web ortamına aktarılmış ve bir grup öğretmene uygulanmıştır. Öğretmenler e-öğrenme yöntemi ile eğitim aldıktan sonra, hem verilen eğitimin hem de materyalin etkililiği, web üzerindeki değerlendirilmiştir. Ayrıca öğretmenlerin e-öğrenmeye ve materyale ilişkin görüşleri alınmıştır. Çalışma, katılımcılar ve içerik açısından sınırlı olmasına karşın, benzer konularda çalışan araştırmacılara önemli bulgular ve öneriler içermektedir. Bu çalışma sonucunda, bilgisayar kullanmada çok yeterli olmayan, sınıf öğretmenlerinin bile e-öğrenme yöntemini benimsediği ve kullanmaya istekli olduğu görülmüştür