Yönelişler Dergisinde Esmer Kültür: Afrika Kökenli Şair ve Yazarların Eserleri (Black Culture in Yonelisler Magazine: The Works of Poets and Writers of African Descent) - Leyla Naldemir (Skad)
1991 - 1990 yılları arasında Büyük Doğuve Diriliş dergilerinin çizgisinde faaliyet gösteren Yönelişler’in yayınpolitikası kültür ve sanat bağlamında olmuştur. İçeriğinde birçok edebi türe yer verenYönelişler, Afrika kıtasına mensup şair ve yazarların eser çevirilerini deyayınlamıştır. Bu çalışmada Yönelişler dergisinde yayınlanan Afrika kökenlişair ve yazarların eserlerindeki özellikler incelenmeye çalışılmış, yayınpolitikasında belli bir bilinç ve zihniyet aranmıştır.﻿