CAHİT ZARİFOĞLU’NUN MENZİLLER ŞİİRİNE BİR BAKIŞ - Dilek Ceran (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Menziller, Cahit Zarifoğlu’nun üçüncü şiir kitabına adınıveren şiiridir. “Menziller” şiiri muhtevasıve şairin şiir anlayışınıyansıtmasıbakımından önemlidir. Şiirin en dikkati çeken özelliği, son iki mısradan önce eğik bir düşünce çizgisinin çizilmesidir. Şiiri orijinal kılan bu çizgidir. Bu çalışmada, hem şiir tahlil edilmeye hem de söz konusu çizginin şiire kattığımanâ belirlenmeye çalışılmıştır.