Necâşî Rivâyetleri Bağlamında Gıyâbî Cenaze Namazı ile İlgili Tartışmalar - Mehmet Ayhan (İslami İlimler Dergisi)
İslam âlimleri gıyâbî cenaze namazının kılınmasıhususunda ihtilaf etmişlerdir. Bu ihtilaf kendilerine ulaşan hadis rivâyetlerindenve bunların farklı yorumlanmasından kaynaklanmıştır. Bazı fakihler konuyla ilgilirivâyetlerden hareketle bu uygulamanın Hz. Peygamber'e özel (hasâisü'n-nebî)olduğunu iddia ederken diğer ulemâ bunun umûmî olduğunu, dolayısıyla herkesiçin gıyâbî cenaze namazı kılınabileceğini savunmuştur. Bu makalede farklıgörüşlere dayanak kabul edilen Necâşî'nin gıyâbî cenaze namazı ile ilgili rivâyetlertahlil edilecektir