Вибір способу формування масштабних азимутальних імпульсів в оглядових РЛС “старого” парку при нестабільній швидкості обертання антени - Малишев О.А.; Арасланов М.Р.; Орлов Д.В.; Ковтун А.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В оглядових РЛС “старого” парку точність визначення азимуту цілей, як правило, невисока. Це обу-мовлено різними факторами, основними з яких є: азимутальне положення антени передається на індика-тор кругового огляду за допомогою сельсинів або синусно-косинусних обертових трансформаторів; форму-вання міток азимута здійснюється з використанням імпульсів, отриманих з виходу спеціальних дисків із контактними площадками; обробка сигналів на виході цих пристроїв проводиться аналоговим способом. Для зменшення помилок вимірювання азимуту цілей в РЛС зазначеного класу запропоновано формувати ма-сштабні азимутальні імпульси (МАІ). Розроблена схема цифрового формувача дозволяє не лише генерувати МАІ, а й враховувати при їх формуванні нестабільність швидкості обертання антени.