FARKLI BRANŞLARDAKİBEDEN EĞİTİMİVE SPOR YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN REKREASYON FAALİYETLERİNE KATILIMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ - Vedat Çınar; Ahmet Sanioğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmanın amacıbeden eğitimi ve spor yüksek okulu öğrencilerinin genel özelliklerini oraya koymaktır. Branşfarklılıklarınıbelirterek sosyo-kültürel, ve ekonomik durumlarıtespit edilerek rekreasyon boşzaman etkinliklerine katılımlarınıbelirlemektir. Denekler 1999-2000 yılıeğitim öğretim yılıiçerisinde 2. ve 3. sınıfta okuyan beden eğitimi öğrencilerine uygulanmıştır.Çalışmaya 125 Selçuk üniversitesi beden eğitimi ve spor yüksekokulu ve 125 Fırat üniversitesi beden eğitimi ve spor yüksekokulu öğrencisine uygulanmıştır. Yaşve sınıf sınırlılıklarıgöz önünde tutularak bu sayı195 ’e düşürülmüştür. Sonuç olarak; beden eğitimi ve spor yüksekokulu öğrencileri istedikleri halde çeşitli nedenlerden dolayırekreatif etkinliklere ve sportif faaliyetlere katılamadıklarıortaya çıkmıştır Bunun en önemli nedeni ise üniversitelerin sosyal kültürel, sportif ve diğer faaliyetleri düzenleme konusunda yetersiz kalmasıdır.Üniversite öğrencilerinin ihtiyaç duyduklarıbu tür faaliyetlerin düzenlenmesi konusunda üniversitelere önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.