Інформаційно-психологічний вплив противника та протидія йому в умовах ведення гібридних війн - І.Ю. Юзова; П. Пацек (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті встановлено, що надзвичайно важливого значення набувають проблеми захисту особового складу Збройних Сил України та населення від негативного інформаційно-психологічного впливу противника. Метою статті є проведення аналізу наявних проблеми захисту особового складу Збройних Сил України від негативного інформаційно-психологічного впливу противника та розробка рекомендацій щодо підвищення рівня протидії інформаційно-психологічному впливу противника в умовах ведення гібридних війн. Встановлено, що для опору, стримування та захисту як населення України так і особового складу Збройних Сил від негативного інформаційно-психологічного впливу необхідно мати чітке розуміння природи й характеру цього конфлікту. Наведено сутність, засоби, види та способи інформаційно-психологічного впливу. Розглянуті основні складові завдання захисту військ (сил) від інформаційно-психологічного впливу супротивника.