TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI-41 TARIMSAL FAALİYET KAPSAMINDA DEVLET TEŞVİKLERİ VE MUHASEBE İŞLEMLERİ - Hacı Arif Tunçez (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Tarım sektöründe teşvik, üretim faktörlerinin verimliliğinin yükseltilmesi, çalışanların gelirlerinin arttırılması, ürün piyasalarına istikrar kazandırılması, ürün arzının güvence altına alınması ve ürünlerin tüketicilere uygun fiyatlarla ulaştırılmasının sağlanmasıdır.Tarım sektöründe, doğru ve etkili kararların alınabilmesi ve uygulanan politikaların etkilerinin analiz edilebilmesi için düzenli ve sağlıklı tarımsal verilere ihtiyaç duyulmaktadır. Çalışmada öncelikle Türkiye’de tarımsal teşvikler incelenmiş, daha sonra TMS 41 kapsamında muhasebe işlemleri anlatılmıştır.