ОСОБЛИВОСТІ МЕХАНІЗМУ КОРИСЛИВИХ НЕНАСИЛЬНИЦЬКИХ ЗЛОЧИНІВ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ СТАТТЯМИ 364, 365 ТА 369-2 КК УКРАЇНИ, ВЧИНЮВАНИХ ПРАЦІВНИКАМИ ДЕРЖАВНОЇ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ - Ya. O. Likhovytskyi (Law and Safety)
Встановлено, описано та пояснено особливості мотивації, а також етапів прийняття рішення про вчинення злочину, його реалізації, властивих для зловживання владою або службовим становищем, ненасильницьким їх перевищенням, а також зловживання впливом з боку працівників Державної кримінально-виконавчої служби України. В основі цих злочинів лежить переважно корислива мотивація, обсяг і зміст службових повноважень у сфері кримінально-виконавчих відносин, оперативного управління майном, а також фактичні можливості, що зумовлені цими повноваженнями.