ВЕКТОРИ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЗВІТНОСТІ АГРОПІДПРИЄМСТВ ПІД ВПЛИВОМ ГЛОБАЛЬНИХ ТЕНДЕНЦІЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Юлія Баранова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню змін у звітності агропідприємств, спричинених глобальними тенденціями сталого розвитку. Встановлено, що в умовах імплементації Спільної аграрної політики ЄС зміни в звітності агропідприємств є неминучими, зокрема через впровадження інтегрованої звітності. Виявлено проблему скорочення рівня обліково-інформаційного та статистичного забезпечення аграрного сектора. Встановлено, що одним із напрямів розвитку інтегрованої звітності, який сприяє підвищенню її якості та інформаційного наповнення, є впровадження мережі FADN/FSDN. Охарактеризовано модель взаємодії звітності агропідприємств, мереж FADN/FSDN та САП ЄС. Доведено, що стандартизація та інтеграція фінансових і нефінансових інформаційних потоків через ці мережі сприяє ефективному аналізу та прийняттю обґрунтованих управлінських рішень, що позитивно впливає на сталий розвиток аграрного сектору.