Türkçede Eşgönderge Örüntüsü - A. Sumru Özsoy (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Bu yazıda Türkçe'nin tümce yapısı yönetim ve bağlama kuramı çerçevesinde incelenecek ve belirtilen eşgönderge örüntüsünün Türkçe'nin içinde olan yapısal bir kısıtlamadan kaynaklandığı gösterilmeğe çalışılacaktır.