Проблема визначення поняття державного контролю в банківській сфері - O. V. Tsarikova (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Досліджено сутність банківського контролю та наукові підходи щодо визначення його відмінностей від банківського нагляду, визначено місце банківського контролю в системі державного контролю. Розглянуто проблему розмежування термінів «державний контроль у банківській сфері», «державне регулювання діяльності банків», «банківське регулювання» і «банківський нагляд». Наголошено на відмінності понять «державний контроль у банківській сфері» та «банківський контроль», запропоновано їх визначення.