Fonologia, fonologiak: Fonologia Naturalari buruzko gogoetak J. I. Hualderen omenez - Miren Lourdes Oñederra (Anuario del Seminario de Filología Vasca "Julio de Urquijo")
Artikulu honen helburu da Hualdek fonologiari egindako ekarpen itzela ospatzea. D. Dinnsenek Current approaches to phonological theory argitaratu eta gutxira, biok ia batera abiatzea fonologian izan nuen lehen bultzada fonologia egiteko modu desberdinez pentsatzen hasteko. Bide teoriko deberdinak aukeratu genituen euskal fonologia analizatzeko. Hemen garrantzizkotzat jotzen ditudan David Stamperen Fonologia Naturalaren funtsezko ideien laburbilduma bat eskaintzen da.