Utopijski diskurs u književnoj avangardi: Svetokret i Dada-Jok Branka Ve Poljanskoga - Tea Rogić Musa (Studia Lexicographica)
U radu se opisuje formacijski kontekst oblikovanja utopijskoga diskursa u publikacijama Svetokret i Dada-Jok Branka Ve Poljanskoga, s obzirom na tri motrišta: opće utopijsko opredjeljenje avangardnoga pokreta u europskim književnostima, potom svjetonazorsku i pragmatičnu uvjetovanost umjetničkoga djelovanja Ve Poljanskoga i njegova egzistencijalnoga položaja i biografskih danosti te njegovu uključenost u umjetničku skupinu oko časopisa Zenit.