ÇEVRE SORUNLARININ DUYARLILIĞI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: HAVSA ÖRNEĞİ - Selçuk Duranlar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Ekonomik gelişmişlik yada kültürel farklılıklar sözkonusu olmaksızın günümüzde hemen hemen dünya insanlarının ortak konularından birisi çevre sorunlarıdır. Nedenleri ise genelde ya aşırı nüfus artışı yada aşırı tüketim ve buna bağlı faaliyetler olarak görülmektedir. Son yıllarda sürdürülebilir kalkınma anlayışı ve çevre koruma bilincinin artışıyla birlikte, işletmelerin çevreye bakışlarında önemli bir değişim yaşanmaktadır.Çalışmamızda Havsa' da yaşayanların çevre sorunlarına ne kadar duyarlı oldukları yapılan anket yoluyla araştırılmıştır.