Sesbilim ve Sesbilgisi Alanlarında Türkiye Türkçesi Üzerine Yapılan Çalışmalar - Kenan Oturan; Mustafa Çakır (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Bu kaynakça, Johanson’un 1990 ; Krâmsky’nin 1990 ; Underhill’ın 1986 yıllarında yayım ladıkları Türkiye Türkçesi üzerine yapılmış çalışmaları içeren kaynakçaların genel nitelik taşıması, Demircan & Erözden’in 1990 - 1991 yıllarında Dilbilim Araştırmaları dergisinde yayımladıkları kaynakçalarda da “Sesbilim” ve “Sesbilgisi” alanlarındaki bazı çalışmaların kaynakçada gözden kaçmış olması nedeniyle hazırlanmış ve 1958-1994 yılları arasında Türkiye Türkçesi üzerine sesbilim ve sesbilgisi alanlarında yapılan Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca çalışmaları kapsamaktadır.