Revija Les/Wood izhaja pod okriljem Založbe Univerze v Ljubljani - Matevž Rudolf (Les)
Univerza v Ljubljani je s 40.000 študentkami in študenti največja in najstarejša univerza v Sloveniji. Sestavlja jo kar 26 fakultet in akademij in pokriva vsa znanstvena področja. Posledično je bogata tudi njena založniška dejavnost, ki pa je zelo razvejana. Konec študijskega leta 2019/2020, ko je Univerza praznovala 100. obletnico, so se uresničile dolgoletne želje, da bi Univerza dobila skupno založbo. Nastala je Založba Univerze v Ljubljani (University of Ljubljana Press), ki s svojevrstno organiziranostjo povezuje založniško dejavnost na fakultetah in akademijah. Osnova Založbe UL sicer ostaja založniška dejavnost na članicah UL, pomemben korak pa smo naredili z začetkom izdajanja publikacij pod skupnim imenom Založba UL. Ko bo ta proces v celoti končan, bo šele res razvidno, da je Založba UL ena večjih evropskih univerzitetnih založb, ki letno izdaja več kot 250 monografij.