Можливості еластографії зсувної хвилі в діагностиці фіброзу печінки та моніторингу автоімунних захворювань печінки в дітей - M.B. Dyba; V.S. Berezenko (Сучасна педіатрія: Україна)
Автоімунні захворювання печінки (АЗП) у дітей за умови несвоєчасної діагностики та лікування характеризуються прогресуючим перебігом із розвитком цирозу печінки. Важливою складовою оцінювання ефективності лікування хворих з АЗП є моніторинг перебігу захворювання. На наш погляд, застосування ультразвукової еластографії не лише для діагностики фіброзу печінки, але й моніторингу перебігу АЗП у дітей  є перспективним методом дослідження.