Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dönemi Rus Dış Politikası Paradigmaları - Giray Saynur DERMAN (Gazi Akademik Bakış)
Bu çalışmada SSCB sonrası dönemde Rus Dış Politikasının paradigmaları incelenmiştir. Tarihi kökenlerinin de etkisiyle şekillenen ancak yenidünya düzeni içerisinde farklı karakterleriyle de incelenmeye değer bir konu olan Rus Dış Politikası, bazı temel paradigmalara dayanmaktadır. Sadece Rusya ile dünyanın tanımlanamaması kadar Rusya’sız bir dünyanın da tanımlanamayacağı gerçeğinden hareketle özellikle son yirmi beş yıl içerisinde Rus Dış Politikasını etkileyen felsefeler, paradigmalar, perspektifler ortaya konmaya çalışılmıştır. Yeltsin ve Putin Dönemleri olarak temelde iki başlık altında konu irdelenmiştir.