Yetim, Fahri. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türk Düşüncesinde Arayışlar. İstanbul: Tezkire Yayınları, 2017, 200 s. - Yenal Ünal (Akademik İncelemeler Dergisi)
Bütün bu izahattan sonra ifade edilebilir ki, Prof. Dr. Fahri Yetim tarafından kaleme alınan “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türk Düşüncesinde Arayışlar” adlı bu eser, Türk düşünce tarihinin neden önemli olduğunu tekrar hissettirmesi ve düşüncenin bir toplum için neyi ifade ettiğini yeniden göstermesi bakımından kayda değerdir. Buradan hareketle Fahri Yetim tarafından ortaya koyulan bu kitabı, özellikle zihin tarihi araştırmalarında yeni projelerin ve yeni incelemelerin ortaya çıkmasına katkı sağlayabilecek yeni bir soluk olarak telakki edemez miyiz?