İmplant üstü protezler hakkında bilgi veren internet sitelerinin okunabilirliklerinin değerlendirilmesi - Tugba Temizci (Selcuk Dental Journal)
Amaç: Günümüzde implant ve implant üstü protezler en çok yapılan ve araştırılan popüler uygulamalardır. Bu çalışmanın amacı implant üstü protezler hakkında bilgi veren Türkçe internet sitelerinin okunabilirlik düzeylerinin değerlendirilmesidir. Gereç ve yöntem: ‘İmplant üstü protezler’ anahtar kelimeleri kullanılarak Google arama motorunda çıkan ilk 75 web sitesi kaydedildi. Herkesin ulaşabildiği üyelik gerektirmeyen, hasta bilgilendirmesi yapan, Türkçe metinler çalışmaya dahil edildi. 75 siteden alından her bir metin için Ateşman okunabilirlik analizi yapıldı. İstatistiki değerlendirme için Kolmogorov–Smirnov testi ve tanımlayıcı istatistikler kullanıldı. p