کاربرد کروماتوگرافی گازی وارون در تحلیل ترمودینامیکی سطوح رنگدانه‌ها و پلیمرها - نرگس طهماسبی; شاهین حافظی بختیاری (مطالعات در دنیای رنگ)
تحلیل سطح رنگدانه‌ها و پلیمرها با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی وارون امکان‌پذیر است. لذا می‌توان با استفاده از آن، برهم‌کنش و چسبندگی میان رنگدانه‌ها و پلیمرها را اندازه‌گیری و مورد بررسی قرار داد. این روش بر اساس تعیین زمان ماندگاری حلال‌های آلی قطبی و غیرقطبی از طریق یک ستون پرشده از رنگدانه و یا پلیمر طراحی شده است. در این مقاله، ضمن معرفی نیروهای متقابل میان رنگدانه‌ها و پلیمرها، روش عملی و معادلات لازم برای محاسبه انرژی سطحی رنگدانه‌ها و پلیمرها، انرژی آزاد، آنتروپی و‌ آنتالپی جذب پلیمرها بر روی سطح رنگدانه‌ها و میزان چسبندگی و برهم‌کنش میان آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین به مشکلات اجرایی و کاربردهای عملی کروماتوگرافی گازی وارون اشاره می‌شود.