İNSAN HAKLARI EĞİTİMİNDE DİĞER DERSLERDEN YARARLANMA - Yasemin Kepenekçi (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
İnsan hakları eğitiminde, "İnsan Hakları” adı altında açılacak bir dersin varlığı şart olmakla birlikte bu ders tek başına yeterli değildir. Okul programında yer alan diğer derslerden de insan hakları eğitimine yönelik olarak yararlanmak gerekmektedir. Çalışmada, bil gerçekten hareketle, 1997-1998 Öğretim Yılı' 'Ida genel liselerde okutulan sosyal bilgiler alanındaki onaltı ders kitabının "içerik analizi” yöntemi uygulanarak, insan hakları eğitimine katkıları incelenmiştir.